Szakterületeink

A Szentes Ügyvédi Iroda az alábbi szakterületeken áll ügyfelei rendelkezésére. Ezeken a területeken nemcsak évtizedes tapasztalattal, de folyamatosan naprakészen tartott tudással bírunk – legyen szó magánszemélyről vagy vállalati ügyfélről, csapatunk készen áll. Akinek folyamatos ügyvédi jelenlétre van szüksége az alábbi szakterületek bármelyikén, annak ajánljuk csomagajánlatainkat is!

Általános jogi képviselet

Egy vállalat mindennapi életében számos esetben lehet szükség jogi tudásra. Irodánk leghatékonyabban akkor tudja Megbízóink életét segíteni, amennyiben folyamatosan megtiszteltnek bizalmukkal és valamennyi jogi problémájuk megoldásában segítségünket kérik, így, rendszerben látva, általános vagy állandó jogi képviseletet nyújtva, egyben kezelhetjük jogi ügyeiket.

Együttműködésünk során kiszámítható, havi fix díjért valamennyi jogi kérdést kezeli irodánk, így például a társasági jogi, cégjogi változásokat, a szerződéses állomány és a szabályzatok karbantartását, a felmerült peres és nem peres eljárásokban való képviseletet, a követeléskezelés kapcsán fizetési meghagyásos, végrehajtási valamint felszámolási eljárásban egyaránt.

Kereskedelmi jog

A kereskedelmi jog összetett terület, hiszen a vállalkozók életét szabályozó magánjogként közigazgatási, eljárási és büntetőjogi rendelkezéseket is tartalmaz. A jog az üzlet szolgálóleánya – hitvallásunk szerint a jog sosem akadályozhatja az üzleti folyamatokat: a feladata a folyamatok mederbe terelése, szabályozása.

Támogatást nyújtunk Megbízóink részére a teljes szerződéses állományuk felállításához, kialakítva az üzleti modellt támogató jogi struktúrát, elkészítjük saját és véleményezzük partnereiktől kapott szerződésüket. Munkánk részeként vállaljuk általános szerződési feltételek, adatkezelési szabályzatok, valamint működési szabályzatok elkészítését is. Lehetőséget biztosítunk e-mail útján is a szerződések véleményezésére, jogi tanács kérésére, ezzel is elősegítve a gyors és hatékony probléma megoldást.

Követeléskezelés

A teljesített megállapodásokban vállalt kötelezettségeket ki kell egyenlíteni. A fennálló követelések érvényesítése során egyaránt vállaljuk peres vagy nem peres eljárásokban, így fizetési meghagyásos eljárásban, végrehajtási eljárásban valamint felszámolási eljárásban való képviseletet.

Irodánk megbízhatóságát és szakértelmét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy van olyan ügyfelünk, akivel egy követelés behajtása után minket választott, amikor neki támadt hasonló problémája.

Adóhatósági eljárások

A gazdasági élet szereplői a legnagyobb körültekintés és jó szándék mellett is az adóhatóság látószögébe kerülhetnek, akár célzott, akár véletlenszerű vizsgálat során.

Irodánk vállalja az adóhatóság előtti képviseletet, együttműködve Megbízóink vagy saját adótanácsadóinkkal.

A legjobb megoldás azonban a problémák elkerülése. Irodánk segít az adózási kérdések előzetes tisztázásában is, melynek során kialakítjuk az ideális cég- és adójogi struktúrát, elkerülve a hatósági előtti eljárás procedúráját.

Ingatlanjog

Az adásvételi szerződések elkészítésén és akár online véleményezésén túl az ingatlanjog igen széles területet fog fel. Egyaránt támogatni tudjuk társasház-projektek teljes megvalósulását (a felméréstől az átadásig) valamint az egyedi családi házak építésével küzdő magánszemélyeket.